ОЦІНКА ГЕНЕТИЧНОЇ СИТУАЦІЇ В ПОПУЛЯЦІЯХ ТВАРИН ЗА ГЕНОТИПАМИ ГРУП КРОВІ - Стоянов, Р.О.; Осадча, Л.В. (Інститут тваринництва, 2001)
Розглядаються питання імуногенетичного аналізу генофонду популяцій сільськогосподарських тварин. Для оцінки генетичної ситуації і спрямованості добору пропонується новий популяційно-генетичний параметр – показник реалізації гомозиготності.
Keywords: групи крові; генетична структура; генофонд; генотип; алель; гомозиготність; добір